Tuesday, 27 December 2011

haiguu haiguu

haiguu haiguu...ade bnyk bnd sedih and bnd happy jadi dlm 2-3 hari ni...tape ar aku nk skip yg sedih cz kalo ibu tersyg taw,errrkkk..kiok le jwbnye...

bnd best jadi,heheh,team bola aku yg kalah sume game tahun lps bermula cemerlang tahun ni.yezzz yezzz yezzzaaaaa!..6 mata penuh kot!!

ade ke org ckp kitorg mng tuah,common,kitorg main berhempas pulas kot.tp still tension ar kalo jmp team taiko parot nnt...itu team x adil dowh...defend je dah mily bukh ngn naz...jadahnye nk lps oii!!

captain terbaik ngn player2 yg mantap akan berusaha ke minggu yg seterusnya...target mid table je ok..tade pun nk target cup tu..tp kalo dpt mng cup pun ape salahnye kn.?hehehe..

time ni menang ngn stella
no.7 tu tobey..aku pakai snow cap..hehe
mng 2-0

pastu saje nk cerite sket psl kitorg dak2 n9 p jmp tunku kat hotel 4 season baru2 ni...ok la..dpt makan sdp..salmon smoke gitu..lobster bisque gitu..and kuih rae pun ade ok..:P...ape yg klakanye time tu an,tunku bwk 2 prince die..the eldest and the second...mase yg second ni masuk ball room an,sume gadis2 yg pergi aritu dah berangan jadi cinderella la beb...sume cair..perghh jeles gak aku tgk second prince tu..tp nk xnk aku agak tabik ngn die..maybe one day nnt bakal Yam Tuan Negeri Sembilan yg baru ganti abg die mane taw an...cz perangai die pun ok..towards people pun ok..nmenye Tuanku Zain Al-Abidin.sgt macho la orgnye...tempias2 org pagar ruyung ade la kat muke die ak tgk..heheh...

majlis ramah mesra..:)

ak tabik kak ain bohari cz die dpt tgkp pic ngn die...skali ade girls blakang aku ni bersuara aw..sgt sedih ar bunyinya..

'fara fara.:(..tgk pompuan tu tgk pompuan tu!!(die tgh ckp kat kak ain)..kite nk jgk!!mane boleh die je!!'

skali prince dah blah..hohoho..kemain berkeping hati die...sabar la eh cik yg x taw nme..nnt kamu jmp gak lelaki..xkn nk kawin ngn anak ghajo kot?kui3

from left:


Tuesday, 20 December 2011

promo promo



so,mase yg ditunggu-tunggu warga zagzig sekalian tiba lg...ape lg kalo bukan jom2 mari mengundi..tp kali ni admin PCZ agak gempak gak ar..muhasabah tahun lps rasenye,tutup terus comment kat wall PCZ..bagus..tade la aku nk emo2 sgt kali ni time mem'promo'kan org2 pilihan aku..

setakat ni,mmb aku si Nadhar bertanding dan aku amat2 mengharapkan die menang..ajmal si hensem berjanggut cute pun bertanding..makin meriah UPP nnt untuk aku...warga nogoghi kito epul imran pun bertanding..kalo menang ko nk pegang ape ye agaknye im?mmb viceroy city,Mr.Suami Org,Zubir pun bertanding gak...makin susah org nk mengundi kali ni cz calon agak hebat2..dan paling x dilupakan ketua usrah aku,Mr Freestyler, Syakir Hussien..agak stlye sebenarnye kalo syakir mng...

Salam ngn Syahmi teruskan bertanding..kalo Salam mng kompom Salam naik timb punye...keh3...makin hebat mmb2 aku skang...tp bab pengerusi,yg bertanding naqib aku saudara zuhud Abdul Hakim..n tade org lain bertanding pengerusi dah..nampaknye ucapan tahniah awal diucapkan kepada naqib aku dan boleh la untuk celebrate,kite ke TGI Friday..masyuukk..

minggu beerkempen kali ni smooth..x nmpk la para psycho2 yg semangat gile ngn calon masing..aku pun terus terang ckp tade la nk mengada sgt,tp dah mmb sendiri bertanding,of course la kene act mcm hooligan sket ye x?awal2 gmb Nad kuar kat FB,terus aku tukar DP..amcam?betapa syg nye aku kat Nad..

ok..so,kite tunggu jela pasni.yg paling penting mlm pengenalan calon nnt...common kwn2...manifesto korg bakal mengubah segalanya..

chow



PERSATUAN RUMAH SURAT

Monday, 19 December 2011

hikmah


pagi tadi otw ke class,aku mengharungi kabus yg sgt2 teabal..rasenye 100m dah x leh nmpk kot..x taw la kalo tahap ni tebal ke x an..sejuk xyah ckp,tp aku dah sarung 4 lapis so jalan je ke class..tgh jalan,aku terigt nk ke umah faiz azlan nk amek brg,so x jadi jln,naik tremco ke umah faiz...kabus still tebal cam biase..

dalam tremco aku terfikir,x ssh ke drive dlm kabus tebal2 ni.arab2 ni drive dah ar mcm haram nye x igt dunia...pastu aku terigt bnyk gak story2 org accident psl kabus...so kabus ni bnd yg teruk la an...tp kalo berfikir dgn akal yg waras,setiap kejadian dan sesuatu yg terjadi tu pasti ade hikmahnye dan aku percaya ade hikmahnya Allah jadikan kabus ni..

ckp pasal hikmah,baru2 ni trip jaulah kami ke Cairo agak menemui jalan buntu..sbb ape ye..sbb bas tbe2 rosak mase kat ARMA..hmmm....sgt2 blank time tu cz mase pun dah singkat nk rush ke tempat seterusnya tp yg pentingnya keselesaan adik2 yg kami bawa...seriously kami mohon maaf bnyk2 dkt adik2 yg mungkin ada antara kalian berfikir kami tidak membuat kerja dgn baik.maafkan kami semua.

bile dgr berita tentang ape yg berlaku di Cairo mase bas kami rosak,ade pembunuhan berlaku dekat dgn destinasi kami yg seterusnya...mcm biase la mesir,politiknye x sudah2 lg dan dibunuhnye salah seorg sheikh azhar..dan agak teruk la tempat kejadian dgn kedatangan org2 arab yg fanatik..

so fikir2 blk,terase sgt2 bersyukur kerana kami x ke sana pada waktu itu dan pasti ade hikmah disebalik bas yg rosak...kami semua selamat alhamdulillah

Thursday, 15 December 2011

Institut Perubatan Respitori



neoplasia and infectious disease..2 sub topik patho yg aku baru habis..

teringat time bwk atuk ke IPR bulan 8 dulu...aku study medic,secara x langsung mmg aku faham ape yg doktor pompuan tu terangkan kat aku psl keadaan atuk time tu...epithelial carcinoma yg doktor tu ckp time ade kat right lung atuk kat bhgian apical or paling atas...so bile aku dah blaja psl neoplasia ngn infectious disease, first skali rupenye ,atuk dah kene detect secondary pulmonary tuberculosis..meaning mmg keadaan mmg dah sgt ssh untuk buat ape2..sbb time doktor detect bukan primary but dah secondary..mase doktor tu trgkan kat atuk sekian sekian dan sekian,aku tgk muka atuk tenang je dgr..doktor pompuan tu agak lega la cz aku boleh fhm ape yg die terangkan and aku boleh terangkan secara mudah kat atuk..mmg ini pun target pak tam aku..paktam yg mmg mnx aku tlg bwk atuk time tu and bile dah setel sume kat IPR,kat umah,aku dpt terangkan kat paktam,pakndak and abah through phone.

baru2 ni dah mule masuk neoplasia..so aku fhm mcm mne bnd ni boleh merebak dan abnormal growth of cell die..daripada bnd sekecik alam,1 epithelial cell je pun yg kene,dah boleh membawa ke mcm2 bnd lain..

tgk kat jar pulak time practical class baru2 ni..jars untuk secondary pulmonary TB..hmmm...aku mcm xnk tgk je sbb aku mmg terigt keadaan atuk aku je time tu...tp aku tgk gak ,sbb kalo x dgr ape yg die trgkn psl gross picture organ infected tu,hape ak nk jwb time final nnt...ok mmg sgt teruk rupenye keadaaan paru-paru yg kene infection ni..belum lg dgn anthracosis nye lg..

tapi ape pun,arwah atuk dah selamat dikebumikan di Malaysia...secara jujurnya aku sedih cz x dpt jumpa atuk buat kali terakhir..x dpt ciom peluk atuk wat kali terakhir..tp aku redha dan sentiasa mendoakn semoga arwah atuk tenang di sana..

al-fatihah...

Tuesday, 13 December 2011

Al-Fatihah buat Atuk

dah sebulan tinggalkan blog..arini just nk update sket...bukan xnk update..internet tade..so keje menumpang internet umah kwn..haihh..

baru2 ni atuk aku meninggal..hmmm..agak sedih...tp aku boleh terime seadanya cz dari Malaysia lg keadaan atuk dah x menentu...pak ndak n pak tam selalu update pic atuk kat fb so lg aku dpt bygkan diri atuk tgh melawan segala cell cancer kat dlm tubuh die..

tp aku bangga...aku bangga sgt cz blk Malaysia ritu,aku dpt menghabiskan mase gak ngn atuk..tido same2 ngn atuk kat tingkat bwh umah pak tam...bwk atuk pegi IPR kat Bulatan Pahang...papah atuk...hmmm...

sebelum2 ni pun,ade je mase cuti,aku mmg suke larikan diri ke KL..p umah paktam..so boleh tgk atuk ngn uwan..dulu mase dok gombak,hahah,aku lenjan je kot pegi Batu Arang naik teksi dari KTM rawang..nk jmp atuk gak..ade sumthing yg x dpt aku gambarkan bile aku duduk ngn atuk n uwan aku yg belah abah ni..ye aku tenang..atuk selalu kasi nasihat2 yg berguna..nasihat2 yg berkaitan dunia,kwn2,perkahwinan dan akhirat..

dan nama Abu Bakar ni juga dtg daripadanya...semoga roh engkau tenang dan bahagia di sana atuk...al-fatihah..



Monday, 7 November 2011

hepi aidiladha to all:)


hepi eiduladha to all.:)..tade bnd nk wat..so post jela sumting bout raye haji...kali ni ak ngn mmb2 jd anchor kot..perghh..x penah2 ak kejar kambing...angkt kmbing..taik die melekat kt bju lg..bau perghhh..bau febreezzz..sembelih kambing..style...ade gak pengalaman ak wat bnd2 ni...

gantung kmbing...lapah kambing...kuarkn segala jenis organ...bau dlm tu..masya Allah..tahan jela...tp best dowh jd org kuat wat bnd2 ni...struggle kot nk setelkn sume bnd ni rupenye...nk kene basuh lg...ak ngn anep dh mule potong daging kecik2..aisehhh potong bru basuh laa..hehe..jgn mara ye..kami bdk bru blaja..

ape pun,program kali ni bnyk beri ak peluang untuk mencube bnd2 ni..selain ak beraye di rumah kwn di MTA,kami meraikan aidiadha dgn meriah sekali..alhamdulillah..:)

aku bersweater,nad bersnowcap,eimad bju coklat

selamat hari raye..:)

Thursday, 27 October 2011

kene kunci dlm bilik air

minggu lps aku ke suatu tmpt area cairo ni..syok ar jln2 tmpt bru ngn eimad...seharian best je keadaan aku kat cairo..sampai la ptg ni...

perut aku memulas...so carik toilet la an pe lg...x masuk shopping,so toilet kompom la busuknye..ahhh aku peduli ape kalo perut mmgt dah x thn gile time tu..

aku pun berprojek ar dlm toilet..ade la dlm 10 minit cmtu,kerja aku x setel lg..aku dgr ade arab jerit2 dari luar..aarab aku belum la tahap fa iz azlan or amin joey lg nk fhm ape die ckp...tp aku fhm la sket2,arab tu jerit ade sape2 kat dlm x??

ak jerit aiwaah2 dgn semangatnye..tp yg mendownkn aku,dari celah2 pintu aku nmpk die dah tutup pintu luar..haramm..siap bunyi lock lagi...menggelabah aku..cuci laju2..terus kuar...damn mmg dah kene kunci...tp aku x putus asa..aku jerit la panggil eimad...adoi eimad x x dgr time tu..logik ar..jaoh pastu pintu tu tebal...aku ketuk2 tade sape dgr...sumpah menggelebah..

time tu la baru igt teringat aku ade phone...aaargghhhh tade line dlm toilet burok ni!!!

mmg dah gelabah abes ni...dah mule tendang2 pintu dah aku...at last,ak dgr suare arab..perghh lege die bkk blk pintu..haramnye arab...dah la kunci aku..mnx 20 genih lak tu...aku wat bodoh pastu terus p kat eimad then chow..


Thursday, 20 October 2011

8 kaki

main mercun mmg bahaya..yer sume org taw tu...tp sejujurnya,main mercun sgt seronok dan mencabar..ok xla mencabar..kang org ckp aku menggalakkn pula main mercun..bkn cmtu ok...

time raye pertama ritu,aku sakan kot ngn adik beradik dan juga sepupu tokan aku, nabil..si nabil ni tah celah mane tah die dpt supply mmg mercun kow2 best...so,everytime raye kompom aku tempah la kat mamat ni..tahun ni agak legend la bile abah pun tempah mercun lapan kaki...perghh..time tu,betul ke abah ni nk main mercun..?nabil pun berusaha la carik kaki yg boleh dpt mercun lapan kaki ni area tade la mahal sgt..cz kalo org cine beli mercun ni untuk majlis2 diorg,kompom sampai ratus punye..nabil lak berjaya dpt harga 30...mmb ngn tokan siam,mmg la mmpu dpt..

so dlm area tgh hari raye pertama,kitorg pun smgt la nk bakar mercun tu...dah kate pun lapan kaki..dah mcm peluru nk isi machine gun aku tgk...abah gantung kat pokok rambutan atuk aku...semua kaum keluarga dah ready nk tgk ni..ade la tok sedara pangkat sepupu ngn nenek aku ni,marah2 x kasi cucu2 die tgk kitorg main...aku tgk muke bdk2 tu sian je...pe leh wat ...bapak diorg kasi diorg tgk,bkn main pun...tp untuk atuk diorg kitorg yg main mercun ni umpama takde otak...ok fine..p la mmpus die an cz untuk kitorg,satisfied!!atuk ngn nenek aku skali join main time tu..ko xnk anak cucu ko merasa hari raye,ikut ko la labu.

mercun dah tergantung...lighter dah menyala...so abah pun bakar mercun..boom bbomm booom agak dlm 6 minit cmtu gak la...punye la kuat..pokak gak telingo ni time tu..kah3..


ape pun sgt seronok..

aku,abah,ali and tokan nabil

:)

Tuesday, 18 October 2011

mule class balik

smlm dah mule class...first class aku msuk,patho..cam cuak je bile doktor stress pasal bdk2 yg x lepas tahun lepas...patho and pharma..mase kat mesia,mmb aku shahri ckp pharma tu ko blaja la ari2..kalo x,lingkup...oryte thnx for the nice advice bro..:)

dlm mase yg same,aku akan active blog blk...ak kat mesia mmg x update langsung...cz mmg mls nk on9 kat mesia...fb ngn twter pun seminggu 2 kali baru bkk inikan pulak belog..so lets start the new sem with a wonderful smile on the face..weehooo!


Wednesday, 17 August 2011

adik-adik,selamat berjaya kamu di sana

selamat berjaya diucapkan kepada adik2 mahupun sahabat-sahabiah yg sebaya yg akan berangkat ke bumi mesir tidak lama lg..insya Allah..korg sume jgn risau2..senior2 yg hensem dan cun melecun dah ready tunggu korg kat sane ok..so praktikkan ape yg telah anda semua dapat from orentasi dan gunekan segala nasihat yg telah dieberikan sebaik mungkin okeh?

:)

Thursday, 4 August 2011

wedding planner

oryte..post kali ni aku nk citer keje aku time abes exam ritu..x sempat citer kan..so the story goes like this...

aku ngn fazliana edora aka nenek ditaklifkan sebagai adhoc persiapan untuk majlis perkahwinan zubir dan isteri...jeng jeng..aku igt mule2 setel2 dewan,meja and kerusi semua tu..skali jadi wedding planner la bhai..perghh..x sangke aku yg x kreatif mane ni diberikan kepercayaan yg begitu tinggi..:)

so,first step,of cz la bincang ngn faz dulu...secara ringkas dulu ar..nk wat ape n tema ape sume..aihh..rupenye bnd2 tema ni sume kene ikut idea pengantin..ok2...hormat tuan majlis...dpt je tema and ape yg diorg nk,aku pun mule mengumpulkn org2..aku mls nk amek org jaoh2..so amek from team dota aku je..team aku terdiri from eimad,amin joey,yap,marzuq,jin,mukmin...sayangnye penolong aku, cik faz kene blk mesia...so,kerja diserahkn kpd kak wahidah yg comey molek..dan ahli2 terdiri daripada shazwanie azeera si pemalu,nurul wahida awek mily,hana first year yg pandai meletop-letop dan juga ka tiqah nuar...ni je dak pompuan yg aku igt..heheh..sori..

oryte,tepat sehari sebelum majlis perkahwinan,aku ngn team mula masuk dewan..kemas kini...susun atur...meja kerusi perlulah mengikut citarasa mcm eric deko...susunan kerusi haruslah memilki ciri-ciri susunan kamasutra...susunan meja lak haruslah dilengkapi dengan kotemporari dari itali..mcm Rio Salahastrovos punya taste..waaaah..mmg mcm wedding planner kami...oryte susunan dewan stetl..mmg cun..diserikan lagi dengan penata cahaya,barulah ade keaslian dari india sikit..wooww..makin cun

lps asar,kami semua mule menolong kak wahida pulak dari segi decoration..perghh..ni mmg buruk ar kalo aku ngn team dota yg buat...tp,dikalangan team dota kami ni,terkoreklah satu bakat terpendam,hasil halus tangan eric saudara hamizan aka jin..damn jin..kreatif nk mmpus mamat..ternganga kitorg sume tgk jin membelit-belit kain...lawa pulak tu..hahah..start dari tu,ape2 hiasan,sume girl2 ni termasuk kak wahida sendiri p tny jin dulu untuk meminta kepastian...ko sgt hebat jin..

hasilnya,tadaaaa!

untuk geng amateur mcm kami,hasil diatas sgt2 memuaskan hati kami..koomon..kitorg mne penah dowh wat2 bnd ni sebelum ni..so hasil di atas untuk kami sgt2 memberansangkan...terima kasih semua dan igt,ini adalah hasil kita semua..huahuahua!!


Wednesday, 3 August 2011

setel satu masalah

ok aku taw ak dah lame x update..last mase abes paper psycho..lps2 tu aku dah busy ngn kawin zubir..tahniah zubir cz dah selamat berumahtangga...

tapi post kali ni bkn nk citer psl bnd lain..nk cerita pasal result exam yg baru je kuar pagi tadi..pergghh..pucat aku mase eimad call from egypt ckp result dah kuar...syukur je yg mmpu diucapkan..alhamdulillah..ermm..x sangke mmpu dpt jayyid jidan..syukran Ya Allah..dan kpd adik sendiri juge,tahniah..tahun dpn try la lgi yer..mmg mumtaz la tu untuk abg..dan tidak dilupakan juga Encik Eimad yg telah bnyk membantu secara langsung mahupun dibelakang tabir..

ibu dan abah..terima kasih kerana sentiasa mendoakan anak2mu ni...insyaAllah tahun dpn anak2mu ini akan naik ke tahun 3..perghh..dah terbayang dah flash card microb yg nad slalu bwk ke hulu ke hilir...dah terbayang buku2 patho yg naim safaraz ngn kwn2 selalu bukak...dah terbayang dah soklan2 parasit yg kak zahidah slalu mention dlm page pcz..

perghh..goncang2..tapela...try the best la an..masuk tahun 3 pun belum..jz get ready jela..kagum gak aku ngn hassan saleh dak first year,bakal naik second year,ptg td im aku tny anat ngn fisio mule2 nnt blaja ape..ak pun terangkan la kan..anat kompom2 blaja head and neck dulu..skull dan semua jenis lobangnye...pastu fisio study endocrine untuk kitorg yg lelaki ni...bagus2..stdy awal2..x nyesal akhir2 ni okep

oo yep..x lupe juge aku nk ucapkan congratz kat kawan2 sebacth yg lain..tahniah dowh..aku kire2 ade 20 lebih gak dari kite dpt jayyid jidan an?untuk org mesia yg x fhm,anggap jela jayyid jidan ni pointer die 3.4-3.6 gitu...mumtaz tu rank plg gempak gilo arhh..3.8 ke atas..so jayyid jidan antara kami ade dlm 20 lebih..yg mumtaz setakat ni yg dikenal pasti ade 5 org...tahniah kdp semua yg dah berjaya..

kpd kwn2 yg ade tersungkur,jgn putus asa...cz tu semua ujian yg menguatkn korg k...dun worry..always remember that Allah is with us okay friend..and all the best for the dhur thani

:)

Wednesday, 20 July 2011

ape patut wat dah abes exam ni?

'ko xyah nk serabut-serabutkan pale la kar..muke tu penuh masalah..haiiyaaa'

ibu tegur aku time skype 3 hari lps..arghhh..sepatutnya,org2 yg dah merdeka from exam cam aku ni,mst la kene njoy bagai sume..tp aku,satu satu masalah dtg...ok bkn masalah pun..kerja yg aku xmnx dtg...hmmm pe leh wat...

first skali,aku nk ckp hooo yeahhh exam dah abes..nasib ar walaupun dah 4 hari exam abis..aku nk ckp gak betapa aku sgt2 relief exam dah abes...so now,doa kepada Allah semoga dipermudahkan hati examiner paper aku time menanda kertas aku dan ak amat berharap agar aku najah dlm semua subjek dan seterusnya ke tahun yg lebih mencabar iaitu tahun 3..insyaAllah..

nxt,sepatutnya activity yg aku kene tumpu pasni ialah majlis perkahwinan mmb mantap aku zubir...tarikh nk dkt dah...so mmg dah boleh prepare dah mcm2..tp ape pun,kene la tunggu tuan pny bdn gak kn...xkn kahwin org,design dewan bagai nk gune pale aku an..tu dah kahwin aku tu..ops sori zubir..aku jnji x menyerlah time kahwin ko..aku pakai selekeh je..promise..

dan sepatutnye abes2 exam ni,aku perlu la jgk membusykan diri ngn main game...yerla...dah 2 bulan..mne de...sejak pas darurat aku x main game dah...so,paling x pun,nk la berdota ngn kawan2...tp kwn2 pun mcm ramai yg bz gak..time aku dah free,org ni plak yg ke cairo la,membeli belah la..yela..nk blk mesia dah kan..aku nsb baik dah setel shopping..pe yg ibu mnx sume dah ade..so xyah nk pening pale lagi dah..sampai je tarikh blk,aku pun blk.

oo satu lg masalah besar aku..umah bru dah ade..tp lom lg gerak2...hope2 hari ni kitorg kuat semangat..masalah lain dah tade..so dah boleh p umah bru..bwk brg2 sikit dulu...pastu leh kemas2 mne yg patut dulu..nice bebeyh..

and sepatutnye time2 dah abes exm ni la aku spend mase ngn rin...tahniah cik rin cz dah abes LI..dah boleh blk umah dan xyah nk menensionkn diri dgn keadaan sekelililng yg gile tu k..:D..sye syg kmu..

Friday, 15 July 2011

menunggu

ak plg shitt menunggu org lame2...sbb ak taw diri ak sharp..kah3..tade la sharp mne pun..tp ontime la...ak x suke org menunggu aku...so,biarla ak berkorban tunggu sape2 yg lambat...

kalo mcm ade gerak mne2,so kene tunggu kat tmpt ni sekian2 kul sekian..kalo aku,aku nk p tmpt tu seperti masa yg dijanjikan..walaupun mmb ak eimad slalu je ckp,jnji melayu dowhh..xyah de p awal..kompom ade lambat gak yg lain...tp ape buleh buat...nasihat kawan yg sgt berguna aku x gune sebaik mungkin...aku ttp rush p seperti masa yg dijanjikan...cz aku risau...mcm mne if tbe2 org lain sume dah berkumpul,aku org plg last dtg,arghh kompom kene bahan..so,baik aku dtg awal..

seperti yg dijangka,diorg mmg lambat..aku org first..kesudahan kene tunggu sampai setengah jam..kaamon..setengah jam sini,dah berpeluh satu baldi ok...damn..kalo duduk kL dulu,aku penah kene ngn sorg kwn aku ni..ni mmg janji cam haram cibai...dah masak sgt dah ngn perangai die...tp aku lek je gerak p putra melati tunggu la mmb...skali 2 jam aku tungu melangok..damn2...ye myb korg peneh tunggu org lg lame ke...mne taw ade yg peneh tunggu sampai berjam-jamkn...kite patut cekik je mmb yg wat kite tungggu ni...

mst dlm pale otak diorg ni pikir camni..samade;

'aduh..bnyk lg x setel ni..tape la burn leh tunggu jap'

or

'alaa kompom burn pun x sampai lg...ak nk tido sket lg la'

ok ni mmg damn..

and mcm2 lg la...bile dah slalu kene cmni,aku dari seorg yg sharp mase dah mule berjinak-jinak dah...mmpos la..aku salu kene..nk tgk org lain terkene blk..peace..tunggu ko malangok tgk boleh tahan sampai bile

Thursday, 14 July 2011

deja vu vs jamais vu

deja vu korg kompom2 penah dgr kn...ok untuk yg x taw,deja vu ni satu fenomena dimana seseorg tu pernah melalui persaan atau keadaan yg die tgh alami sekarang..ok contoh la amir..amir ni tgh potong2 bawang,sekali tibe melintas seorg awek cun dpn tingkap umah die...amir pun senyum..tbe2 amir mcm terigt,die mcm pnh lalui bnd ni...potong bwng..pastu ade sorg minah cun lalu...xtaw samada halusinasi atau pun pnh lalui from mimpi...

bnd ni ade je berlaku...korg sume pun aku yakin je penah je lalui bnd ni kan..kaamon..lumrah sebagai seorg manusia...tetapi,untuk yg x pernah,haa,ni lawan fenomena deja vu iaitu Jamais Vu..Fenomena Jamais Vu ni plak sonsang dgn Deja Vu..bkn nk kate diorg gay..bkn2..berlawanan...Jamais Vu ni dimana,seseorg ni,dah bape kali buat sesuatu bnd ni tapi x igt2 jgk

ok contoh die amir k...amir ni dah bape kali blk kampung atuk sedara die...yela atuk sedara...plg x pun setahun sekali time raye pergi umah beraya...letak la dah sepuluh tahun pergi umah ni,tp si amir ni ttp x igt2 gak umah atuk sedara die tu..bkn nk kate jalan pergi,tp umah yg besar gedang tu pun die ttp x boleh igt...

ni la theory Jamais...disebabkan berlawan ngn Deja Vu nye theory...jadi la nme Jamais Vu gak

Tuesday, 12 July 2011

psycho..did i know u?

alhamdulillah,..tinggal satu je lg paper psycho ahad ni ...and freedom!..yahh..dah dpt bau merdeka...2 bulan aku struggle tonggang tonggek...sgt penat dan sgt merimaskan diri yg sgt serabut...jerawat x yah ckp belambak bodohnye..ahhh..persetankan...

next mission kalo sempat ak tlg,kahwin zubir...zubir..andai kate aku kene rush blk awal,i'm sorry dude...atuk aku dah kritikal...i need to go home as soon as possible...target nk tunggu result..tu dah bkn masalah dah...harap2 dijauhkan carry paper...dan berjaya dgn cemerlang naik ke tahun 3..

psychology...psycho???arrrrr...aku taw behavior je..:(..yang lain mcm x taw mende pun..ni la hukuman kalo anggap dari awal psycho ni mcm english tahun dpn..arrrkkk!

mlm ni kene pegi gak tusyen psycho memandangkan class psycho sebelum ni hareeemmm aku x fhm..hope 2 class psycho ni boleh membantu...igt kwn2 sume...psycho tahun ni x boleh carry k..so kite kene cube sedaya upaya kite untuk lulus pyscho ni..amin...batch tahun lepas agak beruntung cz diorg leh carry paper psycho..tapi tapelah..dunia ni,rezeki sume masing2..Allah tu yg tentukan..

harap2 dipermudahkan segalanya..aminn.:)

Saturday, 9 July 2011

orang tengah

berkawan ngn bdk pomuan pun salah ke?ahaaa...sbb bkn ape,mse darjah 6 dulu,aku rapat ngn gang bdk perempuan...gang2 pompuan yg aku kwn ni,pompuan hot skolah..ahaaa...sume bdk laki dari pelbagai ceruk class dtg meminang..bdk india pun suke gak..alahaii...

tp yg menjadi masalahnye,taiko darjah 6 time tu,dari class bwh,aku ngn gang aku x pernah pun berkawan ngn diorg ni...tp ade la skali time rehat tu,die pegi kat ak ngn gang2 aku,

'HAHAHA!APE LAA..KAWAN NGN POMPUAN!!'

damn..agak terfikir aku sebentar..ak pondan ke?x x..tp bile aku mewaraskan diri blk,ahaa..komon..ak kwn ngn pompuan hot kot sume...diorg jeles kot,aku ni feymes satu skolah dulu..puii!ni takde unsur bajet k..sume kebenaran.

so,diorg2 yg minat ngn kwn2 pompuan ak ni,ramai la approach aku ngn mmb aku..punye la sangap bdk2 kecik ni dulu,aku ngn mmb aku si akmal slalu la jadi org tgh...so,sorg bdk class sebelah yg konon2 macho ,rambut berminyak baby oil lagi time tu,tarik la aku time rehat..blanje ayam goreng sepam,mne cukup..aku nk laksa special yg cikgu2 makan..ok dah cukup...ape ko nk...

'abu ko tlg passkn ni kat *****...pastu ko suroh die isi blakang tu skali eh..sok ko mnx blk taw..ko kan rapat ngn die..tlg eh..'

erkk..yela2 ak passkn...tp sebelum tu,ahaaa,komon..mst la kene bace dulu ape ko tulis..ekekeke...aku ngn gang2 aku,masuk secret base kitorg kat bilik rahsia blakang class,mule bkk dan bace isi surat..

yg bilik blakang tu secret base..
aku ngn akmal ngh bace utopia kat blkang nun

'*****...sye nk berkawan dgn awak boleh..kalo boleh nk jadi rapat lg..nnt isi biodata awak kat blakang surat ni..pastu passkn kat abu eh...syg tut tut'

blakang,
nama:
DOB:
no tel awak:
no tel saye: 313****
makanan kegearan:
minuman kegemaran:
sudi kawan ngn saye?:

ape lagi...bergelak sakan la satu bilik...sampai bdk2 luar pun nk join skali..nk amek taw ar tu..ohoo..mne boleh..secret base adalah untuk bdk2 terpilih saja..

damn geli..geli geli geli...yerrkkk..baru 12 tahun kot..pastu slow2 baru la aku fhm...diorg ni mengejar bnd2 kapel ni...maju jgk eh..baru tahun 2002 time tu..dah pandai dah...xyah ckp la zaman skang cmne an..

aku pun kasi la surat kat *****..seperti yg aku jangka,***** x isi...nice one..mmg aku tamo pun die isi...geli je nk layan bdk class sebelah...tp ni baru satu cerita..belambak je lagi bdk yg mnx aku jadi org tgh...sampai aku pun muak...tp syok la...kene blanje..:P


the forbidden city of KL

9 julai..

bnd besar tgh jadi kat KL tu...gang2 yg name kene listkn xleh masuk KL ckp, diorg dah berjaya masuk 'the forbidden city of KL'..hape la..npe la sampai perlu listkn nme2 org..

yg paling kelakar khairy pun kene tangkap gak kul 2.45 pm waktu mesia td..kat Malaysia Kini mcm2 lg la beritanye...ramai gak ar org kene tangkap..leaders from parti sekian2 kompom2 ramai..pastu kene tangkap gak..

before this A Samad Said kene panggil polis pasal buat puisi tentang bersih..amek ko die pun join skali gang2 presiden ngn timbilan mesyuarat kat hilton..

gambar bnyk gak arh...from gambar,hmmm,agak huru hara ar KL..dah agak dah bnd cmni akan jadi...elok2 Agong sendiri dah kasi wat kat stadium,npe nk kene halang lg?sgt x fhm..nk mempersoalakn,siapalah sayakn..hanya seorg penuntut yg sedang belajar di luar negara..

nk salahkn siapa?fikir2 lah..semua untuk mase depan bersama gak.

owhh ye btw,kwn2,sok aku nk jwb paper biochemsitry..second last paper ni..fuhh x sabar nk abes exam beb...mnx saudara-mara dan kwn2 doakn skali agar dipermudahkn menjawab soalan esok..

amin..:)

Thursday, 7 July 2011

internet tade

hidup dah biase ngn internet...umah aku lak mmg selalu je ade internet..tade la mcm umah org lain kan..bnyk gile masalah net...contoh umah haikal..aku dgr2,3 hari gak arh diorg tade net..perghh..terpakse la hidup usha muke amir hamzah je camtu..no no..x leh go aku..prob net umah ni pun just sekadar kejap2 ade,kejap2 tade la biasenye...tade la sampai tade terus.

skali tade internet...haaa melangok ko bosan...walaupun ade biochem untuk study,still terasa sunyi bile net tu tade..arhhh..x penah2 seharian tade internet...call2 tuan umah katenye line tepon die kene potong..arkkk?cmne leh kene potong baba?bkn kitorg dah byr sewa ke?xkn baba x p bayar kot..isk2...x baik songlap duit..hhaha tade la ak fitnah je tu..baba aku baik..mne songlap2 ni...

finally..ade gak blk internet...and im hepi..:)

Tuesday, 5 July 2011

Adam's Bridge

newlyweds biase mst nk carik tmpt2 best for honeymoon..of course..for those yg kaya gile..mak bapak lord abes,kompom p las vegas ke,california ke,malibu ke,paris ke,san siro ke...hmmm..borak2 ngn rin,ni kalo la dah kawin,rin nk p korea..ok cz cik rin sgt gile korea..boleh consider..andai lps kawin duit bnyk la..

tp agak2 kalo aku ckp lps2 kawin , ak nk p sri lanka,kene gelak x?common..bknnye aku nk p berjalan santai2 pun...aku nk tgk bnd yg sgt buat aku teruja dari kecik lagi..dlm area aku darjah 3 kot..time tu pose...time ni,aku pose cam nk mati...dah ptg2 tu mmg layu ar..so,tgk tv..jejak rasul..aku mmg sonok dgr citer2 pasal nabi2 ni sume...lebih2 lagi kalo die cerite psl tmpt nabi2 ni penah pegi..alhamdulillah aku dok mesir skang..so perjalanan Nabi Allah Musa tu sendiri aku dah lalui,Gunung Sinai...

post ni aku tade la nk citer psl sinai, aku citer psl tmpt turunnye Nabi Allah Adam A.S...menurut kitab2 zaman dulu,yg diceritakan oleh ulama'2 la..aku x pasti kitab pe, Nabi Adam mase diturunkan ke dunia,beliau dicampakkan di puncak gunung iaitu di sebuah pulau kecil di sebuah semenanjung yg besar...semenanjung tu India dan pulau kecik tu Sri Lanka ar...Jejak Rasul pnh citer psl bnd ni..tunjuk ape ade kat puncak gunung tu..pastu kononnye ade jambatan yg diorg panggil Adam's Bridge..kalau ikut kepercayaan org, zaman Nabi Adam turun dulu,beliau sgt besar..so mase die tinggalkn Sri Lanka nk gerak ke tanah besar,mule from India,beliau rentas laut..so kalo besar,xmenjadi masalah la kan..bekas perjalanan Adam rentas laut tu kononnye timbul batu2 dari Sri Lanka sampai tenggara India...

so,bile aku terigt blk pasal kisah Nabi Adam ni,ggogle search ar pe lg..carik punye carik..yeppp..jmp beberapa gmbr..from seorg pelancong,die naik flight and dpt tangkap gambar Adam's Bridge ni..

ni picture from nasa..mne tah org ni dpt aku pun x taw

haa ni pelancong ni yg tangkap..
yg pulau2 kecik tu la Adam's Bridge
indian panggil Rama's Bridge

boleh nmpkkn?yg panjang menghala ke hujung tu.


ohoo..sgt nk pergi tmpt ni...mcm2 cerita ade..selain dari kepercayaan kononnye disebabkan Nabi Adam besar,perjalan die merentas laut menghasilkn pulau2 kecik tu..ade jgk org ckp yg kononnye,Nabi Adam x taw care nk rentas laut,so dengan ilham yg diberikan Allah,beliau carik ketulan2 batu yg besar2,beliau campakkan sampai dpt sampai ke tanah besar...kat tanah besar dah tade masalah dah,beliau jalan je sampai la ke padang arafat dan bertemu Siti Hawa..

yepp..aku sgt nk pegi tmpt ni...pastu p naik Adam's peak lak...hope so


saya ni bercinta ngn kawan awak la,bukan awak

dulu,kalo kwn2 ade masalah cinta sume carik aku..sebab ape,sebab kononnye aku kaki perempuan abes..nad pun same je untuk aku..hahaha..tp tade masalah...sori nad naik nme ko skali..

aku seronok mendengar masalah kawan...ade yg bergaduh..ak kasi la care memujuk yg style...ade yg baru nk mulakan perhubungan...aku kasi la ayat pembuka kalam yg manis umpama madu...tp ramai je yg ade awek sendiri...carik sendiri,ayat sendiri..yess..thats it..u need to do it yourself...bru self confidence tu tinggi an..yakin dan hubungan mesti berkekalan..:)

ade la sorg kawan aku ni,kitorg p BTN same2..BTN ni campur dak SAS,ASIS ngn TKC..oryte 2 laki satu pompuan..ape lagi rebut ar...tapi tadela kitorg perangai cam ayam kn..cool je kot kitorg...name pun alam shah..kene jage nme...4 hari BTN ni berlangsung..so nk dkt abes2 tu kompom la ramai dpt no..ni sume lumrah...

blk ke sekolah,dah lepas 2 3 minggu cmtu,mmb aku ni dtg kat aku...ok nk kapel ngn sorg ni tp x taw nk kuarkn ayat ape..oryte juz leave it to me..i give my fren a sweet smile and a great hope..no prob fren...she'll be yours..:)

setel prep,aku blk dorm,masuk selimut tutup muke,mcm biase style aku time main msg..kalo x nnt ramai sibuk suke bace skali...aku kuarkn phone mmb aku....tap tap tup tup..aku layan2..bercerite bnd2 sweet..pastu aku mnx kapel...wow!berjaya dowh..oryte terus anta blk fon kat mmb...mmb sgt hepi..no prob kwn..kite kwn kot,,:)

selang seminggu,mmb aku dtg blk ngn muke yg gloomy gile...AAAA!!??dah clash?asal dowh??
that gurl dpt taw rupeny bkn mmb aku time mnx kapel dulu...hmmm..myb ayat lain or style lain...that gurl ckp kat msg last die..

'saya ni bercinta ngn kawan awk la,bkn awak,bye!'.

time tu aku fikir,ek eleh cenekel tol girl ni..aku tlg time kapel tu je...tp,tol gak..die suke mse time kapel tu and time kapel tu aku...hmmm..aku pun sedih gak ar skali time tu..aku ckp ngn mmb aku,mnx maaf ngn die than mulekn blk..tp rupenye pompuan tu sendiri ckp yg die dah xnk amek taw dah psl mmb aku..dpt msg cmni..

'just go away from my life..please.?:('

kesian jgk..mst die sgt2 sedih...tape la bkn salah die pun..mmg salah kitorg..bnd cmni agak mempermainkan sola hati girl tu jgk la..ok..we r so sorry for everything...

well,kalo boleh,bnd2 yg berkaitan ngn hati,try usahakan dgn ayat dan hasil sendiri cz kdg2 kite x sedar,mmg kite perlukan pertolongan kwn untuk 'mendapatkannye' tp si dia lg suke kalo kite sendiri dtg ngn care dan percakapan kite sendiri.



Sunday, 3 July 2011

nak dengki,angkat kaki

7 tahun ak dok gombak...2002-2008...sumpah best dok gombak...walaupun kejiranan dikelilingi india,tp sumpah best...ade la satu keluarga melayu..pastu baki yg lain deret penghabisan lorong SG1/20 sume india...mmg la penuh india..umah aku sgt dkt ngn batu caves..tp nasib ar ngn patung hindu besar tu..aku x kesah pun...yg paling penting adalah hubungan sesama jiran tu sendiri...damnn ar...aku paling shit kalo berjiran ngn org melayu dowh..sumpah shit..aku xsalahkn org lain,tapi semenjak otak aku ni boleh mule berfikir matang,bermula kat taman seri ampang ipoh,perak..arrrrr..aku x minat makcik2 kuat gossip kat situ...manjang nk lawan anak sape pandai je..ak dah penah kn story psl 2 kwn aku dulu tu an..

dari gombak kitorg pindah melaka cz abah tukar keje...aaaaaaaaa jmp balik melayu2 gile xsedar diri..nama diorg rosli ngn rosnah..aku ckp awal2 ni nama org betul...korg nk bace pun sukati..perghh..mule2 kitorg pindah,bkn main akrab gitu ckp ko...dtg borak2...tukar kuih ni..tukar kain itu la..pokok ini la..hape la ..jadah laa...sume damn u blakon!!

dah 2 tahun kitorg pindah...nasibb...blk ni,aku nk buat muke ketat lak...lalu selisih kete aku nk wat muke ludah...die panggil,aku nk kentut pastu bru masuk dlm umah...aarhhh..hipopkritnye kejiranan...ko bercerita bkn main lg kat sume org kn...mcm ko tu bgus abeskn..

common...ko x abis2 nk banggekn anak ko yg tgh stdy kat korea tu je..mentang2 die je yg stdy jauh...anak2 ko yg lain,npe xnk bercerita jgk?bkn anak ko ke?haaa aku dah mule memfitnah..mase mule2 pindah,fuhh bkn main lg..selish ngn aku angkat tgn..siap jerit kuat2..ABU BAKAR SIHAT X?waaa caringnye kmu..cumil2..jubur laa..

point skang satu je ...i want to say out loud...DENGKI..sume pasal dengki..dengki la ko puas2 x effect family aku pun...

ntah ape la salahnyekn,dari keluarga pakcik gile ni,dah satu taman pandang serong family ak..pandang la jahanam...kesah hape...kawan ngn nenek normah org singpore dah cukup untuk kitorg...nenek ni pun same je kes kene mcm family aku gak...lagi kawan baik kot nenek ni ngn ros 2 org ni..mentang2 la org tu senang sket..mule2 ko kwn..dah puas ko hisap darah die pastu ko jaja name buruk nenek ni..gilenye org melaka ni...

disebabkan bnd2 yg aku dah lalui ni,aku dah nekad yg nnt aku akan duduk umah kat tanah lot..muktamad

Saturday, 2 July 2011

the odour of yours

u guys know bout odour right?ye bau...bau merupakan salah satu daripada 5 special sense kat dlm badan kite ni..mechanism bau pun terjadi lebih kurang je mcm vision,taste hearing sume tu...ade receptor kemudian anta kat fiber kemudian ke otak.

tu sekadar lebih kurang la pathway of odour..yang aku nk berstory ni,korg penah x ade certain2 time tu,korg terbau satu bnd ni,then korg terigt kat something bnd lain...dekat org pun bnd ni slalu jadi..kalo tade tapela..aku slalu mengalami bnd ni...smlm aku jln melepasi seorg lelaki...ahaaa wangi gile..hahah..direct aku terigt kat paktam aku cz kereta paktam aku bau die same mcm tu...before tu pun,satu mlm tu nk p kedai,terlintas seorang permpuan ni,aiiissshhhh minyak wangi die buat igt kat sorg kawan perempuan lame2 dulu...mule cam hareemm gile cz sumpah aku cube nk igt gile2 sape la yg pernah bau camni dulu..ooo die..baru puas hati..:)

emm jgn lak korg igt aku dok bau2 org ni aku nk sexual harasment ke..no no no...sekadar bercerita je..aku bau pun bknnye aku mangat p follow je blakang org tu bau..sekadar berselisih sebelah die je than amek bau tu dlm2.

kalo gadis2 cun arab kat sini,aku pernah je wat benda ni...nk p class..berjalan skali ngn gadis2 arab..diorg kat dpn...pastu diorg toleh blakang..aduuhhh lawanye..asal la ramai sgt pompuan arab yg lawa2 sini..haihh..ok konon2 nk laju la class dah lambat..bile ah tinggal 4 meter from blakang perempuan tu,aaaiiyakkk!!ape bau la ini...pagi2 pun ketiak sudah bau ka?uweekk nk muntah aku pagi2..haaaa..ni baru pompuan..laki macho2 sini xyah ckp ar..ssh la nk jmp arab2 yg wangi2..baik laki mau pun pompuan...yg mudah jmp bau yg x mandi ar..haha

Wednesday, 29 June 2011

hindustan

ak ni agak gile hindustan gak ar...kalo lagu tu biase je org hafal...bob matrik melaka kalo nynyi pun betul je sume lirik die time mandi same2 dulu..emm ok x patut ckp...

aku ni kalo gile sgt citer shah rukh khan,dialog pun ak hafal..ok tade la sume citerkn..yg mne pop pop boom citer shah rukh khan,kompom aku ngn mak aku layan...adk2 aku x mnt sgt..so nasib ar...

so, time kecik2 dulu time aku mmg x taw bende lg pun,waaaahh,time shah rukh khan ngn kajol nynyi dlm kuch2 hota hai,perghh,sodap gilo sore hero ni...yg heroin x cz untuk aku nyaring benor sorenye..ahaaaa..skali bile berjumpa lak ngn maksu,another hindustan lover,she told me that shah rukh khan cannot sang at all..sore die sdp..macho sume tp dah termaktub die x boleh nynyi..satu2nye cerita shah rukh khan nyanyi gune sore sendiri ialah JOSH..die blakon jadi kembar ngn aihwarya rai time tuh..haa citer ni jela shah rukh khan nynyi...time tula maksu citer..skang xtaw la kn mne taw ade je shah rukh khan nyanyi lg.

so, dizaman yg serba gemilang dgn teknologi ni,aku pun mencarik la sore sape yg diorg gune sebenarnye..yela,bnyk je lagu2 hindustan yg top2 sdp2 sume..so kalo logik,kompom feymes org2 ni ye x?

ok cun dpt jawapan..ade 4 org penyanyi utama,mule berkecimpung start from early 70 lagi n nynyi sampai skang...suare diorg berempat jela yg selalu kuar dlm lagu2 filem2 hindustan skang ni...

1.lata mangeshkar

2.udit narayan

3.alka yagnik

4.kumar sanu

pada yg x taw,jgn la tertipu konon2 ni sume lagu2 dlm citer hindustan tu,sore hero heroin sendiri..korg sendiri pun bijakkn,hape samenye sore time lagu ngn sore diorg sendiri an..haha..so 4 org ni mmg legend india mempunyai suara yg sgt2 merdu...siap dpt pingat mcm2 lg..kalo kat mesia dah kompom dpt datuk dah..leh dpt tender bnyk..ye x..ahaaa


Tuesday, 28 June 2011

cara arab pun style gitu

oryte..so syukur sgt2 pada Allah yang Maha Kuasa..:)..setel sudah lagi satu paper yang sgt2 aku takut..anatomy...stdy psl bnd2 dlm badan kite ni..mne mulut ko,mne mata ko..mne tmpt ko produce2 tu bagai..ape otot kat situ dan mcm2 la..dan mmg sgt bnyk kene hafal...tp alhamdulillah dah setel..

credit to Dr Gamal sbb anda merupakan seorg head of department yg sgt2 sygkan pelajarnye..kah3..bodek2 mcm die taw je aku puji die an..bkn ape pun...spot yg die kasi mmg bnyk tapi at least tade la berasap nk kene hafal sume an...

kalo awak2 tu stdy mcm si syahril ngn hazzemy(2 org bdk mumtaz kat sini aka sgt2 cemerlang),tade hal la ..kuar je soklan pe...luar dari topik pun no hal diorg jwb...owhh ye pada rakan2 alam shah yg bace, Nik Hazzemy ni adik pada teacher comey kite,Nik Norie Sri Endayu..ok sekadar memberitahu.

yang aku nk citer kat sini an,sori ar pada readers lain yg x faham..tp kepada yg faham,td aku nmpak arab bukak angker cibai!!!hahahaha...style gitu...damnnye arab..tp nasib la..kubur masing-masingkan..care pun ade la lebih2 kurang time kite skolah2 dulu kwn2..hahaha...haaa sori pada readers selain budak alam shah...crite kali ni membuatkan anda x fhm...:)

siap ade signal gerak kerusi lg tu..alahai..tergelak gak aku sorg2 td..tp seb baik ar aku fhm an..benefit aku jgk la macha!!..hahaha..

ok tu je nk citer tamo citer lebey2..kang korg2 yg x fhm nk tny aku lebeh2..ok hepi njoy tgk tranformers 3 sumer..:)

Saturday, 25 June 2011

sad?yes im sad

atuk ngn uwan
every bits of love till the end

gmbr diatas pakndak aku tgkp 15 mnt before atuk kene masuk Operation Theatre kat HKL..baru2 ni atuk aku kene mild stroke yg kemungkinan bsr akan membawa kpd komplikasi yg lebih teruk...

mohon rakan2 untuk same2 mendoakan kesihatan dan keselamatan atuk aku...
syafakallahulak'

:(

Thursday, 23 June 2011

kalau boleh,jangan mengharap sangat

5 days before anatomy written paper...am i ready?arrhh..wadepak..no no...still not enuff..hmmm..need to go to cairo today..our Ayah want to go back to Malaysia and make a small ceremony for his leaving..bye Ayah..u've been so kind to us..

actually,aku dah mule rase bored gile..9 hari dah study anatomy..hmm..bengkak cerebrum kiri...ni la kadang2 keburukan gap lame before exam..walaupun kebaikan die lagi bnyk...yela..kalo ko x stdy mane pun,tyme 2 minggu ni,sumpah ko leh wat anatomy ko mumtaz woo...mumtaz ni level paling tinggi untuk gred exam kat mesir ni..

me?hmmm...hope to score well too..:)

so now,ak nk berstory sket..ak tbe2 terigat time kecik2 dulu pasal mlm td aku termimpi kat sorg kawan aku ni..

ade la sepasang kawan kat area umah aku ni,..sgt rapat...dalam area umah rapat,kat skolah pun x yah ckp la..ltk la nme amir ngn hamzah..amir ni sgt pandai..ok class ngn aku kat skolah rendah..hamzah lak,ermm,die class area no 5 cmtu la..tp belum last la..aku salu perhatikan diorg ni blaja same2,main same2,walaupun class lain kat skolah,they still meet each other during the recess time..ni yg aku taw dari mak aku ar...mak diorg tu yg suroh diorg makan same2 sume..bekalkan same2 sume..kah3..dulu aku n the gang suke kutuk sape yg bwk bekal anak manje..tp dah lame2 fikir,best gak jadi anak manje..bodoh betul time tu..

ok back to the story..hmmm..ntah ar..rapat gile amir ngn hamzah ni..sgt rapat...class kitorg boleh dikatakan cream class taw..mmg target nk ramai la 5a time tu from our class..so,latih tubi mmg bnyk...class tambahan hujung minggu pun bnyk...yeahh..sgt pnt...hamzah lak,class die kire tade la wat latih2 tubi ni sume..so blk boleh la awal..no hal punye...tp punye la mak die nk gak tgk anak die berjaya sama2 si amir,sanggup tu,letakkn si hamzah ni gak kat class kitorg...class tambahan hujung minggu join same2...and mcm2 lagi la...aku x kate x boleh...aku x kate pun ko x layak...tapi sgt kesian kat hamzah time tu..untuk aku,mst die sgt pressure..aku yakin,die mst nk ape yg diri boleh wat je...cz otak bdk kecik time tu..kalo kite sendiri pressure mcm2,akibat die bsr nnt..

kalo blk umah lak,time mlm,amir yg salu ajak aku stdy skali..kitorg yg dkt umahkn..ok la ade hamzah...haaa dari situ la aku nmpk komplikasinye...kami laju..tp hamzah..sumpah aku sian..nk ajar time tu pun,hmm aku lom pun ade idea nk mengajar time tu..yela kite taw kite siapkn latih tubi pastu kat skolah sok dpt latih tubi baru..sebulan lagi kot nk upsr...

ok done upsr...waiting for the result...ok aku dpt 5a..dah ar nme second kene panggil..yela..nme start A kn...setel...ibu x dtg time tu..x mengharap pun ibu dtg..skali x dpt 5a,maw aku kene smackdown kat situ gak..kah3..ok mak amir ngn hamzah ade...aku x taw npe,time tu aku sendiri dah mcm boleh merasakan sesuatu tgk mak amir ngn hamzah duk skali..tula bnyk bace ahadiat akashah time kecik lg..sentimental pun dah lain mcm...ailin ngn adnen la ni ajar..haha..

ok selang beberapa nme,alhamdulillah,amir pun berjaya 5a..kompom la..otak mamat ni laju kot..percubaan mmg la 4a..tp dah setel dpt 5a gak...die terus p blakang jmp mak die...mak die cium die..mak hamzah pun ciom die gak..

lebam gak ar time tu..teacher nk panggil satu2 nme..adeh...nk chow diorg x kasi..bru nk sambung men ping pong dlm class..hehe..oryte class hamzah...hmm..aku sgt mengharap time tu..at least 3a pun jadila untuk aku hamzah boleh dpt...

'.....'

ok x mmpu kate ape2,dpt sekian jer...aku terus pandang mak hamzah kat blakang...hmm muke die terkejut...dlm fikiran aku,ok2,x baik aku fikir cmtu sepatutnye..yela..ibubapa mne xnk anak die berjayakan...tp kalo aku la..kalo aku ade anak pun nnt,aku xkn paksa die..ajar mmg aku akan ajar,tp aku xkan paksa die untuk mendapat yg tertinggi dan terbaik..tp kalo anak aku sendiri yg dpt keputusan yg sebegitu,alhamdulillah...mak hamzah time tu,igt lg bile tgk muke die,seolah-olah x percaya...hmmm..xkan die aspect hamzah blaja ngn aku n amir,so hamzah pun boleh tip top?tapela..perasaan masing2..

hamzah pun pegi blakang..jmp mak die..ok mak die ciom die..haaa ni yg jadi drama..org lain myb dah x prasan..tp disebabkan makcik2 ni dok mmg area umah aku,so aku sgt kenal, aku usha je diorg...mak hamzah terus tarik die nk chow time mak amir nk pegi kat hamzah myb untuk kasi kate2 semangat sume la kan..tp tgk ape mak hamzah wat,terus chow...terkebil-kebil mak amir time tu..haihh..sian tol aku fikir..amir dpt mrsm kalo x salah aku and aku gerak p alam shah..elok je lak time tu family kitorg pun pindah kL..hamzah aku mmg x taw cerita die ke mane lps tu..kalo logik,sekolah menengah kebangsaan kat area situ jela..lps tu,aku rase,diorg ni dah mule renggang..bygkan jela..kalo dulu,ptg2 je,mak ni pegi umah mak ni...oo wat kuih..oo ade resepi baru...skang..menjenguk pun tidak..

kadang2 aku fikir,terimalah kenyataan..kalo awak yg dewasa pun xleh terima kenyataan,siankan la anak awak tu..jujur aku ckp,aku sgt shit kat mak hamzah..keje suke tny aku..

'macam mne abu balaja eh?gune buku ape?'..
aku gune latih tubi skolah jela makcik..geti pulak time tu nk beli2 buku latihan bagai ni..xpun aku harap DIDIK time tu..kumpul habes ar..

'abu mkn vitamin ape eh'..
celah mane la sye mkn vitamin makcik..oo..makcik mst terpengaruh ngn iklankn?vit ni leh wat jadi pandai la hape la sume la..no..adk beradik kami x mkn2 vitamin2 ni..natural suppliment from the food.

'abu mkn susu ape eh leh pandai'..
aku minum susu mak aku jela makcik kecik2 dulu oi..skang mlm2 aku minum milo je..celah mne aku amek susu mahal harge sampai 200-300 cmtu..no no no

aku yakin amir pun mst kene bende yg same dulu...desperate sgt ke nk anak pandai eh aku fikir?sumpah aku sian gile kat hamzah..bdk tu baru setahun jangung..xtaw mende lagi..kene pressure tip topnye..untuk ape?untuk jadi pandai...rezeki kite masing2 makcik...makcik xleh harap cmtu sgt..ecehh..mcm la aku ckp ngn mak die dulu..

so,tu jela ceritanye...si hamzah ni baru2 ni add aku kat fb,tu psl cam terigt-igt tu time kecik2 dulu..haha..amir mmg dah sedia friend ngn aku..aku tade pun nk story lanjut ngn hamzah...mne dok skang..stdy mne..sekadar taw kat info sudah la kan...

so,dats all untuk cerite hari ni..:)

Tuesday, 21 June 2011

belajar gune skype

baru2 ni,aku ajar adik ku si bongsu,cik siti hawa, subjek sains through skype..ade la abes mase dlm 2 jam gak..tp bnyk la setel..perghh..baru la teknologi..

lebam gak ar..tp seb baik bnyk je lg ilmu sains darjah 4,5,6 dlm pale otak aku..tape k awe..pasni kalo de je soklan ko call je bangbu..dah abes exm bangbu nnt lg la mudah k..ko call je..free je pun..clear pun clear..

de skali tu adk rin pun pnh tny aku gak kat skype..ok la aku ngajar sket2...agak2 kalo aku wat tusyen gune skype ni jadi x eh?

so,amacam awe?steady x pembelajaran jarak jaoh ngn bangbu?bangbu rase ko xyah g skolah blaja ngn bangbu je pun xpe....kah3..blaja betul2 okep..dpt la 5a..tape..ibu x kasi ko masuk asrama pun tape..bangbu fhm..walaupun hati ko nk..keh3..serius x best masuk asrama..dok umah leh mkn lauk ibu sdp2..:D

ni ko kecik lg
abg mmpu pangku lg
asal la xde iras muke kite ek?
dang

amek sebijik
ni la keje ko suke cebir aku
ponek den ngajar
-__-
blakang tu baby kejenye pekena aku jer









kak bed

tgh aku dok bosan2 rehat stdy anatomy ni,aku terigt time aku keje ngn cousin aku dulu..alaa..bkn keje mega mne pun..keje cafeteria je...actually,cousin aku mnx tlg cz aritu x ramai org dtg..oryte...aku pun free..tade bnd nk wat...ajak nabil skali,style..3 sepupu kerja skali...

lps subuh kitorg dah kene sampai..opss lupe nk ckp kitorg kerja kat Cafeteria Majlis Perbandaran Alor Gajah, Melaka...perghh..mmg selekeh abes aku dress up..apron clorox abes kaler oren tompok2..aku mmg dah psn awal ngn Id(cousin aku)..ngn kaklong aku pun aku pesan..kalong aku kerani dlm MPAG tu..so ramai la org tny2 ni..ckp yg aku ni x skolah..kalo org tny npe..ckp aku kene buang skolah...si nabil lak nk folow..so die ckp die dah 3 tahun menganggur..hapela...aku bkn sengaje..tp saje nk tgk org sekililing ni cmne die pandang org yg kononnye x blaja la ni k...

so nk dijadikan cerita la..perghh..penat cam hareemmm..sumpah nk tercabut Lumbar 4 ngn 5 aku ni...mne x nye..pegi dapur,amek milo,patah blk..anta milo..alamak salah..nk nescafe pulak...alamak nk nasik tambah pulak..mcm2 karenah la aku nmpk...sinki penuh..pegi basuh pinggan..cawan dah abes...pegi basuh cawan lak..wrap makanan bungkus untuk meeting pengarah..

perghhh..serius shitt penat penat penat..mcm kerja time mengandung lak aku rase(pnh mengandung ker?)..dlm area tgh hari lak..kitorg kene anta mkanan untuk meeting tu..adehh..kalo aku ni tuff cam mmb aku anuar fahmi tape gak..ni sekeping je..tape..aku gagahkan jugak..bnyk tu kene angkat..ulang alik lg..last2 sampai la gak kat bilik meeting..aku pun masuk..

'oo ni la sepupu zaa yg kene buang sekolah tu eh..'

mulut org melaka lancang berbunyi...aku pun senyum je...

'eh2..npe buruk sgt apron ko ni?kang pengarah nmpk kang..'

p mmpos la mkcik..aku nk setelkn susun roti jala ni dulu..kalo pengarah sound aku nnt,aku la jwb..asal ko ssh lak..

'maaf makcik..apron ni je yg ade..lgpun sye baru..'

'haihh x boleh fikir ke..awak tu nk pegi tmpt2 org besar2..tmpt pengarah,ydp nk mesyuarat..x leh pakai elok sikit ke?malu la sikit kalo pengarah nmpk'

weh makcik gemok pinggang tade...aku pun fikir la..mesyuarat ko belum startkn,so tu psl aku nk cpt setel...ko jgn nk nyemak la

'haihh ni la payah kalo bdk x skolah..xtaw benda pun..ko ni kene buang skolah eh acik dgr..?tula..mak bpk suwoh wat ni ko wat bnd lain'

makin lancang la pulak mkcik gemok ni..aku pun setel cpt2

'makcik..x semestinya org x blaja x de hati ngn perasaan ok...sukati makcik nk ckp ape..saye doakn anak2 makcik selamat dunia akhirat..sye ni org x blaja..x taw bnd..maafkn saye kalo saye dah malukn makcik kat pengarah or kwn2'

aku chow ngn muke macho..perghh..hebat gak aku berkate-kate ek..kah3..tp dlm hati aku,serius ak bengkek gak..camni ghopenye diorg ni pandang org x blaja..kire mission aku berjaya ar time tu..bodoh..ko makcik tah2 lps sijil je..pastu mnx kerja pakai cable...

kah3..blk umah aku pun borak2 la kaklong sume psl pe jadi td...kaklong ckp die de dgr2 gak psl pe jd antara aku ngn mkcik tu..kak bed ghopenye nickname die..nme penuh zabedah..hak elaa..kan aku dah agak,pengarah tu sepupu die,mmg la ko dpt kerja mangkuk...p mmpos ko bed...aku tade prasaan riak or ape kat sini..tp bile kaklong ckp yang aku ni rupenye stdy egypt wat medic,hahah..tersembur kopi kak bed...so kak bed..lain kali,setiap kate2 mulut ko tu jage la eh..walaupun aku taw,mulut org melaka sgt la shit dan sgt melukakan hati..

Monday, 20 June 2011

nasi putih lauk ayam sambal campur telur 50 sen

time kat skolah dulu,ragging adalah perkara biase..pukul lagi la perkara biasa..pow x yah ckp laa...

so juz nk story tentang satu pengalaman aku ngn sorg senior ni...dulu tgk muke die pun terase nk ludah blk jer..kah3...skang x dowh..waa tabik same die beb..:)

ok the story goes like this...satu petang tu,aku dah on the way nk ke surau from dewan makan..biasenye,batch kitorg (f2 time tu) akan amek jalan jaoh punye..pusing pdg untuk ngelakkan kene panggil senior..aku plak time tu dah mmg sedia kene panggil cz kene uruskan baju senior yg aku basuh kat washing machine..ok kompom2 aku kene lalu blok asrama blk...

'hoi f2..sini jap'

aisehh..aku dah agak dah...pantang tol nmpk junior...keh3..aku pun masuk la bilik neraka ni...combine all the kapla's from halimi and Jamil Rais..so bilik lahanat ni kitorg panggil Halimi Rais time tu..time tu sape masuk bilik ni,harapan ar ko x relax..bertalu-talu kerja ko dpt..well hidup f2..mmg kuli pun..damn it..ak pun masuk..

'ye bang'

'aa f2..aduhh..aku ni tgh pening kepala la..x sdp bdn..'

drama dah mule...dlm hati aku,middle finger lu..

'ak dari tgh hari x mkn ni..ko tlg belikan nasi ngn lauk ayam kat kantin boleh?jap2 aku amek duit..'

waaa..die kasi duit la..igt nk kene gune duit sendiri tadi..

'nah..ni je aku ade dowh..pastu ko tambahkan telur skali k..kalo aku tade kang ko ltk je kat atas katil aku ni k'

psg lighter bakar dunhill sebtang pastu die chow dgn machonye..wat the heck!wehh..ko kasi aku 50 sen je ni bai..mne cukup..kate sakit yg p tibai rokok lg pehal.??damn u..ok aku pun fhm..bru nk husnuzon x kene pow...tambah duit sendiri la jwbnye aku...

td aku de ckp aku tabik same die skang kn..psl pe?psl skang die merupakan salah seorg student medic yg paling cemerlang di kalangan batch die dkt University of Alexandria..yaa..Pengko name famousnye...so, mase kat jedah time evacuation ritu,terjumpa die...borak pny borak..die de tny aku,ade x aku pnh buli ko ke ape dulu,pukul ke..ko ckp je..aku nk mnx maaf..perghh..tacing gak aku time tu..aku pun cerita la psl nasi ngn lauk tu..keh3...die blanje aku blk beb...tabik same lu pengko..:)..semoga ko bakal menjadi seorg doktor berjaya nnt k..:)

Sunday, 19 June 2011

jalan-jalan mkn ais krim

salah satu kelebihan dok jaoh dan umah sendiri ni (umah sewa) ,kite leh kuar bile2 mase kite nak...

huahuahua!

tp xde la merayap p clubbing sume..tgk gelek ke..tade2..ade ke clubbing kat zagzig ni?wondering..gelek?ehem2

2 mlm lepas,aku p stdy ngn fa iz kat umah die..lps 4 jam,fuuooaaahh..lebam otak ni..parot call ajak makn eskrem..panas2 ni,makan eskrem sgt membantu naikkan metabolism anda untuk melawan panas dlm badan..keh3..alasan..ibu taw aku makan eskrem mlm2,mati..-__-

so dlm kul 1 pagi cmtu,gerak ar kitorg kuar..aku igt nk p Faris Market kat tepi jln ni je...laaa..nk p kedai eskrem qomiyah ke??jaoh ngokk..qomiyah ni kire tmpt kami mencuci mata la..bkn tgk pompuan..tgk baju..tgk suar..haa camtu la lebih kurang..tp jaoh kot..xkn nk p mlm2 kan..aku pun berfikir..tgh berfikir,

'sedap burn.,tape ak blnje'

kata2 fa iz cair terus hati..lets go bebeh...sonok gak..kuar mlm2..kalo umah aku kat kampung salam tu,xyah la berangan nk kuar...teksi tah leh dpt ke x...

fa iz azlan
pengeluar duit dan pengarah seminar
balun 3 mangkuk
status : single..yeaaahh

ammir parot
taiko bola
balun semangkuk
status : single juga...yyeeaahhh

aku la last skali..
bedal semangkuk..balun cheese cake satu
status : hampir bertunang tp ibu x kasi lg..yeeaahhh




selamat hari bapa abah.

wahai ayah sila dengarkan,
anakmu ingin berpantun untukmu,
kita bergurau bergelak sakan,
mendengar nasihatmu x pernah jemu.

engkau menegur segala salahku,
engkau memarahi perangai burukku,
'hendak pandai bacalah buku',
itulah nasihat terbaik untukku.

sedang memetik buah duku,
terpijak paku menjerit bertalu,
engkaulah ketua dalam keluargaku,
taat memerintah adil selalu.

tidak pernah niat dihati,
untuk membenci kerana dimarahi,
engkau bekerja untuk berbakti,
menyara keluargamu yang dikasihi.

keluar dengan rin pergi ke pekan,
membeli tudung berwarna perang,
selamat hari bapa aku ucapkan,
dari anakmu di perantauan orang.

happy father's day dear abah.
may Allah bless u always.
:)


Friday, 17 June 2011

pantun untuk izati

Kalbu suci yg kita cari,

jangan diendah kalam berduri,

cinta nan indah telah ku beri,

moga hatimu girang tak terperi.


Dua insan dijodohkan bertemu,

Degup hati menjadi satu,

Akanku selalu jujur denganmu,

Tiap detik ketika dan waktu.


Tertinggi suara,terkasar bahasa,

Menangis dirimu menanggung duka,

Maafkan aku yang telah berdosa,

‘kan ku pujuk hatimu merawat luka.


Senja nan merah telah pun tiba,

Meninggalkan siang menyambut malam,

Hati yang sedih disambut hiba,

Ku pohon maaf ku hulurkan salam.


Bulan menerangi malam gelita,

mata memandang tak pernah jemu,

ku berpegang atas nama cinta,

awal dan akhir hanya denganmu.


:)


p/s: ni hasil ilham saye sendiri untuk buah hati tersayang..:),,x copy from mne2 sumber



Thursday, 16 June 2011

ice sculpture

tok tok tokkkk tangg tangg....ketanngg kelentunggg sume jadah bunyi kuar....

ais percik2 kat muke kami...kami bersungguh-sungguh menghasilkan suatu seni yang x ternilai harganya...damn it..ssh betul ice sculpture ni eh..tape2...ukir sane..ukir sini....ok2 cun...nk siap dah...dah ade bentuk dah tu mad...kite jual kompom laku...ok fine aku cube melawak...panas membahang..celah maneeee ais ni nk stay beku...

akhirnya......

siap...:)

gambar tipu
geti pulak ak nk wat mendalah ni kan

ok..jujur la kat sini..aku nk tipu pun wat hape..celah manee aku de bakat mengukir..ukir kayu x pnh...ais?wat the heck

cerita betul cmni...peti ais kitorg shitt...tuan umah kasi second hand...kalo biar lame2 sejuk,haaa membeku la ketulan2 ais yang mmpu untuk membunuh org2 yg ak x minat kat sini..opsss...tapi seriusly mmg tension gile la nk kemaskn bnd ni..kalo x kemas,abes la area tmpt nk ltk bahan sejuk,penuh ngn ais..celah mne nk ltk ayam,ikan,lembu biawak sume...


haa..pic kat atas tu yg betul...adoii...nk sampai bile camni...tade sape nk belanja aku peti ais baru ke?

pantun aku bengkek ngn orang

andai monyet dihutan belantara,
menjaga anak dan urusan keluarganya,
inikan pula kita manusia biasa,
berfikirkah kita sehabis-habisnya?

otak diberi syukur pada-Nya,
ciptaan yang sungguh hebat sudutnya,
minta maaf kawan aku bertanya,
pernahkah kau menggunakannya?

lidah tercipta pelbagai gunanya,
merasa makanan adalah kewajibannya,
untuk bercakap salah satu tugasnya,
tapi membuat org marah, itulah kerjanya.

kancil dan buaya bersahabat baik,
x tahukah kancil buaya bermuslihat,
kawan org mcm kau sgtlah taik,
jemu mata ni untuk melihat.

kenalkah kamu pada memerang,
mencipta empangan menyusur muara,
jujurku katakan hatiku berang,
asyik mengatakan dirimu wira.

melompat-lompat wahai sang tupai,
melompatlah engkau tmpat tertinggi,
sekali ku tembak kepala bersepai,
nak mintak maaf pun x guna lagi.








Wednesday, 15 June 2011

eclipse..yapputaa..:)

gerhana gerhana gerhana...:)

dari half moon,aku ngn eimad layan sampai full moon...nk menangis aku..tapi tahan ar beb..eimad kat sebelah kot..kahkah..tade arh..dgn nyamuk yg serba serbi menggigit kaki ku yang berkulit nipis ni,ku tahankn jua demi menikmati suatu keindahan yg x ternilai ungkapannnya..

sgt kagum dengan ciptaan tuhan..bulan bumi dan matahari selari dalam satu garisan...uuu....

subhanallah...

itu je yg mampu aku ucapkan...x tertanggung rasenye nk mengkaji dalam-dalam..bkn bidang aku lagipun...cukuplah sekadar ak taw cmne eclipse ni terjadi...

syukurlah dapat menikmati suatu ciptaan Allah Yang Maha Agung...:)

nk tangkap gambar..phone aku camera damn x lawa..:(..tadi kat FB alia mnx tgkp gmb pastu tag die..sori sgt alia..ingin sgt hati ni nk berkongsi..tp apakan dayaku...:(

terigt videocam intan...aaaaa...xde bateri..:(..baru bajet nk rakam from half moon sampai full moon tu kan...mst cam smart je kalo letak dalam blog ni..tp...x mmpu...uuuu..

tpi syukur sgt cz at least aku ngn eimad dapat tgk live...live from balkoni manzil abu bakar abduh...:)..from half...sikit..sikit demi sedikit menjadi penuh..

Ya Allah...Kau Tuhan Sekalian Alam...Kau lah Tuhan Yang menciptakan bumi. Kemudian Kau membuatnya berputar,kemudian mengelilingi pula matahari pada paksinya,dan seterusnya Kau ciptakan bulan dengan mengelilingi bumi ini pula..agar hamba2mu ini tidak berada dalam kegelapan..tidak kira siang ataupun malam. Dan disebabkan oleh fenomena inilah,pada sesuatu masa itu dimana bumi,bulan dan matahari akan berada sebaris.itulah gerhana. Keindahan yang tiada tolok bandingnya, Ya Allah..Tuhan sekalian alam.

:)

cita-cita ko time kecik dulu hape?

balik time darurat ritu,ibu suruh aku kemas sume buku2 aku yg x gune lg...aisehh..kene la kemas..nk ikutkan,aku nk je simpan..kenangan la kunun...:)

kemas punya kemas,aku terjumpa satu buku aku ni..time darjah 2 gitu..gilo lamo...selit2 celah buku latihan...selak punya selak..hahaha..tergelak-gelak aku...

senaraikan 3 cita-cita kamu apabila besar nnt:

1. Cikgu
aku rase pasal cikgu je yang ajar aku time tu kan..so,ni jela pekerjaan yg aku taw..keh3

2. Pensyarah
maybe aku letak ni cz time tu abah pensyarah..so,aku tibai jela..hehe

haaa...yg ketiga ni la aku paling x boleh belah..tah celah mane la ak terpikir nk jadi bnd ni sampai ak letak cita-cita ni...puas aku fikir sampai skang..pasal ape la aku nk sgt jadi bnd ni dulu...nak taw hape bnd?

3.Bomba
kah3...haa kan pelik gile..asal la tibe2 aku pnh de cita2 nk jadi bomba ni...aku rase aku minta sgt main api kot kalo blk kg dulu...kehkehkeh..haremm...mcm mne gaye eh kalo betul2 la ak ni jd bomba skang...nk x rin kat ak lg?hahah

baik pe profession ni...tlg selamatkn org..padam api...tade bomba,sape nk padam api?
ye x?xkn nk suruh polis kot..polis sibuk suruh org ketuk ketampi bogel
kah3


:)

Tuesday, 14 June 2011

tua

kahkahkah...sumpah bodoh dowh bnd ni..kahkahkah..gelak sorg2 je aku..mst mmb aku ni pelik je dari td tgk aku dok sorg2..keh3..

nk taw asal?..haaa usha l pic bwh ni..konon2 aku 20 tahun akan dtg..wat the heck??

akakakaaka!








logik ke kening ak yg mmg sedia x tebal ni,tbe2 jd tebal?
budus application ni

suami itu anugerah,isteri itu amanah

2 3 minggu kebelakangan ni,aku pasan sorg mmb aku ni selalu je ltk status best2 psl kahwin..kekeke..jgn marah ye bang salam..kat sini aku bkn nk pangkah..tp sekadar nk kongsi kata2 tu je..okep bro.?..:D..ak just recollect blk cz nk kongsi ngn kwn2 lain k bang salam..mmuuaahh!!

Suami itu anugerah.
Isteri itu amanah.
Anak-anak itu indah.
Ibubapa bukanlah amah.
Keluarga itu jemaah.

Jemaah yang membawa ke Jannah.
Usah khianat walau bermandikan darah.
Mari bersama realisasikan fitrah.

Kamu baik.
Kamu sopan.
Kamu Bertanggung Jawab.
Kamu mencintaiku.
Namun tahukah kamu,
bukan itu syarat utama untuk menjadi yg terpilih.
Bukan itu yg diutamakan untuk menjadi yg terunggul.

Agamamu.
Akhlakmu.
Ketaqwaanmu padaNya.
Itulah yg utama.

Jika hanya inginkan kebahagiaan dunia,
bagaimana kebahagiaan akhirat?

Aku ingin bersamamu hingga ke syurga.